Yeni bir işletme
  • Anasayfa
  • Haberler
  • İş Fikirleri
  • Şirket Kuruluş İşlemleri ve Planlama
  • İstisnalar, Teşvikler ve Destekler
  • İletişim

Sermayesiz Yapılabilecek İş Fikirleri 2022

Sermayesiz yapılabilecek işler ve Sermayesiz işleri bu yazımızda detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Günümüzde iş kurmak isteyip yeterli sermayeyi bulamayıp fikirlerini erteleyenler veya işleri için uygun sermayeyi kredi kuruluşlarından temin etmek durumunda kalıyorlar. Bu durum ya hallerini ertelemeye ya da istediği işe borçlanarak başlamak demek oluyor. İşletmelerin kuruluş aşaması en hassas oldukları dönemdir. Bu dönemi borç ödeyerek geçirmek varlığını sürdürmesini zora sokmaktadır.


Bu girişimcileri fikirleri için ya finansör bulama yoluna ya da sermaye gerektirmeyen işleri yapmaya yönlendirmektedir. Kendine bir iş kurabilmek için sermayenin zorunlu olduğunu söylemek eksik bir söylem olur. Para kazanmak için sermaye gerekmeyen pek çok fikir bulunmaktadır. Oysaki çoğu zaman sermaye insanın kendisidir; kendi bilgi, beceri, yetenekleriniz, zekanız ve yaratıcılığınızdır.

 

SERMAYE GEREKTİRMEYEN 5 FARKLI İŞ

Sermayeniz yapabileceğiniz iş mi arıyorsunuz? Bu başlık altında sermaye gerektirmeyen popüler iş fikirlerini sizler için derledik. Kendi yeteneklerinize uygun iş fikirlerini uygulamaya geçirmek için zaman kaybetmeyin.

 

1. İÇERİK YAZARLIĞI

İnternetin hayatımızdaki rolünün artması ile bu iş kolu sermayesiz yapılabilecek işler başlığımızda en popüler iş kolu olduğunu söylemek bence yanlış olmaz. Çoğu zaman sorularımıza cevap aramak için başvurduğumuz internet sitelerinde yazılan bu içerikler içerik yazarlarının ellerinden çıkmıştır. İçerik yazarlığının tercih edilmesinin sebepleri arasında çalışma saatlerinin ve çalışma ortamının yazarın kendisine ait olması ve sermayesiz yapılabilmektedir. İçerik yazarlığından para kazanmak için bazı bilgilere sahip olmanız ve ifade yeteneğinizin gülcü olması gerekmektedir.

Peki içerik yazarlığında başarılı olmak için ne yapmak gerekir?

İçerik yazarlarının gelirinde belirleyici olan şey yazarın kendi performansıdır. Her işte olduğu gibi içerik yazarlığında da işinizi ciddiye almak, özverili çalışmak, kendinizi güncellemeli ve işinizle ilgili bilgi birikiminizi arttırmalısınız. Kalemi güçlü ve yazmak konusunda yetenekli olan insanlar için iyi bir gelir kapısı olan içerik yazarlığı için en önemli unsurlar özgün ve etkileyici içerik üretebilmektir. İyi bir içerik yazarı olabilmek ve yazılarınızın size iyi para kazandırmasını istiyorsanız “SEO” konusunda biraz araştırma yapmak hatta mümkünse bu konuda bir eğitim programına dahil olmak izin için çok yararlı olacaktır. Bazen uzmanlık alanları olmasa bile içerik yazarları doğru araştırma yaparak SEO uyumlu içerikler üretebiliyorlar.

İngilizcenize güveniyorsanız içeriklerinizi İngilizce de yazabilirsiniz. İngilizce yazdığınız içerikleri Türkçelerine göre daha yüksek ücretli olacaktır aslına bakarsanız bu noktada mantık biraz basittir. Her sektörde olduğu gibi bulunmayanı üretirseniz fiyatı siz belirlersiniz.

İçerik yazarlarının yazdıkları içeriklerini internet üzerinden alıcılarla buluşmasını ve ödemeye aracılığı sağlayan internet siteleri bulunmaktadır. İçerik yazarları için istedikleri konularda içerik yazmaları için anlaşan şirketlerde bulunuyor. Bazı kişi veya şirketler içerik siteleri üzerinden içerik siparişi oluştura biliyorlar. Kimileri içerikteki kelime başına kimisi ise aylık şekilde yapabiliyor.


2. ONLİNE DERS VERMEK

Sermayesiz yapılacak işler arasında yer alan bu işi yapabilmek için öğretmen olmanıza gerek yok. Herhangi bir konuda uzmanlığınızın olması yeterli. Bilgilerinizi öğrencilerinize anlayabilecekleri seviyelerde anlatabilme yeteneğine sahipseniz bu tamda aradığınız iş olabilir.

Derslerden söz edince herkesin aklına Türkçe Matematik gibi akademik konular gelmektedir. Ancak bu noktada bahsettiğimiz konular daha spesifik şeylerdir. Mesela piyano çalmakta yetenekliyseniz piyano dersi verebilirsiniz veya muhasebe konusunda uzmansanız muhasebe dersleri verebilirsiniz. Udemy , iüenstitü gibi siteler ders veren kişiler ile ders almak isteyen kişileri bir araya getirmektedir. Bu siteleri kullanarak ders vererek kendinize bir iş kurabilirsiniz.

 

3. YEMEK YAPMAK

Sermayesiz iş fikri veya evde yapılabilecek işler konusu açılınca herkesin aklına gelen bir işdir. Bu konuda hedef kitle düşünüldüğünden daha geniştir aslında. İş yoğunluğundan evde yemek yapmaya vakit bulamayanlar, çalışanların öğle yemeği için hazır yemek tercih etmekten bıkması bu tercihe yönelmelerinin başlıca sebepleridir.
Kendim şahit olduğum bir örnek vermek istiyorum bu konuya; Mersin’ de bir ev hanımı çevresindeki işyerlerinin sorunu sağlıklı ve lezzetli öğle yemeği ihtiyacını karşılamak içi kolları sıvar ve bir uygulama üzerinden bir grup oluşturarak öğlen yemeği yemek isteyen ofis çalışanlarından bir kişiyi dahil eder. Her gün sabah saatlerin de 3 çeşit yemek yazar ve isteyenlerin sayısını alarak sayıya uygun yemeği pişirerek çevresine dağıtır öyle ki kimi işyerleri çalışanlarını göndererek kendi aldırır. Bu örnek hem sermayesiz iş fikri arayanlara hem de evde yapılabilecek iş fikri arayanlara bir ilham olabilir.
Bir başka kitlede butik kafeler İstanbul Kadıköy’ de bazı kafeler sattıkları pasta ve kekler civarda evinde üretim yapan kişilere aittir.

 

4. SOSYAL MEDYA DANIŞMANLIĞI

Son zamanlarda sosyal medya kullanımının artmasıyla hayatımıza giren meslek grubu olan sosyal medya uzmanlığı nedir? Sosyal medya uzmanlığı; çalışılan markanın bilinirliğini arttırmak, satışların artmasın sağlamak, pazarlama faaliyetlerini geliştirme sürecinin planlanması, takip edilmesi ve uygulanmasıdır.
Sosyal medya uzmanının tanımını yukarıda verdiğimiz gibidir pek sosyal medya uzmanın görevlerinelerdir.


• Sosyal medya hesaplarında anlamlı ve orijinal içerik üretmek
• Günlük olarak içerikleri girmek
• Araştırmalar, rakip analizleri ve kıyaslamalar yaparak sosyal medya stratejisini oluşturmak ve uygulamak
• Kötü ve olumsuz eleştirilere yönelik kriz yönetimini yapmak ve düzeltme yayınlamak
• Sosyal medya hesaplarına erişimi arttırmak
• Sosyal medya trendlerini takip etmek


Nasıl sosyal medya uzmanı olunur? Sosyal medya uzmanı olabilmek için bir eğitim kriteri yoktur şirketler pazarlama yöntemleri ve içinde bulundukları sektöreler uygun sosyal medya uzmanı aramaktadır. Genelde yazılım ve grafik tasarım konuları hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları beklenmektedir ve reklamcılık, dijital pazarlama, marka yönetimi, gibi bölümlerinden tercih edilir. Özel kurumlarda sosyal medya ve interaktif pazarlama konulu eğitimi almış olmanız size büyük fayda sağlayacaktır.
Sosyal medya uzmanlarından şu nitelikler aranmaktadır;


- Ekip çalışmasına yatkın olmak
- Birden fazla görevi aynı anda yürütebilmek
- Teslim tarihlerine uygun çalışabilmek
- Çok iyi derecede yazlı ve sözlü iletişim.

 

5. Evcil Hayvan Gezdirmek

Son dönemlerde yoğun şehirlerde revaçta olan bu meslek köpekler için çok sık tercih edilen bir iş haline geldi. Eğer köpeklerden korkmuyorsanız, yürüyüş yapmaktan hoşlanıyorsanız ve daha önce gezdirme konusunda tecrübeniz olduysa tercih edebileceğiniz işlerden biridir. Yüksek ihtimalle çalışma saatlerini sabah erken veya akşam mesai bitim saatlerinde 1-2 saat arasında olacaktır.
Bu mesleği tercih edecek kişilerde olması beklenen nitelikler;


• Sakin ve uyumlu bir kişiliğe sahip olunması
• Hayvan davranışları ve psikolojisi hakkında bilgi sahibi olmak
• Güvenilir ve sorumluluk sahibi olmak
• Çalışma saatleri konusunda çok dikkatli olmak


Bu işi tercih edecek kişilere önerilerim karşılaşabilecekleri riskler ve sorumlulukları hakkında iyi bir araştırma yapmak etrafında varsa evcil hayvan sahibi arkadaşlarından gezi sırasında karşılaşabilecekleri durumlar hakkında bilgi almalarıdır. Doggoapp üzerinden kayıt yaparak işi yapmaya başlayabilirsiniz.

© 2021 Yenibirisletme.com tüm hakları saklıdır.

Canvas Menü

  • Anasayfa
  • Haberler
  • İş Fikirleri
  • Şirket Kuruluş İşlemleri ve Planlama
  • İstisnalar, Teşvikler ve Destekler
  • İletişim